Tipuri de ciocolată



Ciocolata neagră



            Ciocolata neagră, numită și ciocolată amăruie, este un amestec de cacao și unt de cacao cu zahăr. Ea conține minimum 35% cacao, proporția depinzând de fabricant. Necesarul de zahăr depinde de amăreala varietății de cacao utilizată.
            Ciocolata neagră se găseşte pe lista afrodisiacelor și este consumată în acest scop. Ea poate avea mai multe roluri decât am crede. Dulciurile nu sunt tocmai sănătoase, însă ciocolata neagră poate fi un adevărat medicament. Bineînţeles, în cazul fiecărei afecțiuni unde ciocolata neagră poate avea vreun rol, nu se recomandă consumul în exces.
            Arborele de cacao sau planta phenol conține unele elemente benefice mai multor afecțiuni. Flavonoidul, substanța magică din ciocolata neagră, se mai poate gasi și în vin, afine și ceai verde. Ciocolata neagră mai contine minerale (magneziu, fier, calciu, potasiu, sodiu), vitamine (A, B1, B2, C, D și E), antioxidanți, acizi graşi. Antioxidanții elimină radicalii liberi și alte molecule care duc la formarea unor afecțiuni și boli ale sângelui.
Vederea poate fi îmbunătăţită în urma consumului de ciocolată neagră. Un studiu realizat la University of Reading, din Anglia, a arătat că în urma consumului de ciocolată neagră, persoanele au simţit o îmbunătăţire a vederii în special în situaţiile mai dificile, cum ar fi pe timp de ceaţă.
              De asemenea, ciocolata neagră ajută și la scăderea presiunii sângelui, fapt confirmat în urma unui studiu realizat în 2003 la Universitatea din Cologne, Germania. Acest lucru este datorat conţinutului bogat de antioxidanți. Antioxidanții conținuți de ciocolată ajută și la întărirea și protejarea organismului în fața nocivităţii mediului.
               Totodată, ciocolata neagră poate să reducă tensiunea arterială. Flavonoizii găsiţi în cacao sunt benefici în cazul tensiunii arteriale și în scăderea colesterolului.
Se pare că ciocolata neagră poate să reducă chiar și agresivitatea. Un studiu realizat la Universitatea din Kentucky a arătat că persoanele care iubesc ciocolata neagră sunt mai tolerante.
               Ciocolata neagră oferă buna dispoziţie. De regulă, când consumăm dulciuri, ne simţim apoi mai bine, cel puţin psihic. Feniletilamina este o substanţa secretată de creier, care induce o stare de euforie, iar această substanţă se găseşte și în ciocolată.
                Tot flavonoizii din ciocolată sunt responsabili pentru faptul că aceasta ajuta la păstrarea unui nivel bun de zahăr în sânge și la metabolizarea acestuia, descoperindu-se după unele cercetări realizate în Italia că ciocolata neagră cu un conţinut mare de flavonoizi scade posibilitatea de diabet.
În acelaşi timp, ciocolata neagră este bună și în cazul depresiilor, acestea putând fi evitate dacă persoanele care se confruntă cu astfel de probleme vor face o cură de două săptămâni cu 40g de ciocolată neagră pe zi.

                Femeile pot să îşi realizeze măști din ciocolată neagră, acestea detoxifiind pielea, iar calitatea epidermei poate fi îmbunătăţită cu timpul.





Ciocolata cu lapte



           Ciocolata cu lapte conține, conform reglementărilor UE impuse, un minim de 25% substanță uscată de cacao și 12 % substanță solidă de lapte (în general lapte praf sau lapte condensat). Prima ciocolată cu lapte a fost lansată de elvețianul Daniel Peter în 1875.
           


Ciocolata albă



            Ciocolata albă este ciocolata produsă din unt de cacao, zahăr, lapte, vanilie și alte arome.
Nu conține cacao pudră sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiată de alb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu